Annons

Ingen Oscar för Lady Gaga – fansen rasar

Den stora snackisen sedan årets Oscarsnomineringar offentliggjorts under dagen är vem som inte fanns med på listan.
Film • Publicerad 8 februari 2022
Lady Gagas insats som intrigmakerska i det italienska modehuset Gucci övertygade inte Oscarsakademin. Arkivbild.Foto: Fabio Lovino/MGM/AP

Trots att hon hyllats av kritikerna för sin rolltolkning av Patrizia Reggiani i "House of Gucci" och nominerats som bästa skådespelerska till såväl Bafta, Critics Choice och The Golden Globe så blev det ingen Oscarsnominering för Lady Gaga.

En skandal, enligt fansen som reagerat kraftfullt på sociala medier, skriver Billboard.

Annons

"Det här är riggat", skriver en av alla missnöjda twittrare.

Sångerskan har berättat att hon förberett sig för rollen genom att färga håret brunt, prata med italiensk accent i nio månader och skriva en åttiosidig biografi om Reggiani för att få grepp om sin karaktär.

Nu blev det bara en ynka nominering för Ridley Scotts kriminaldrama om det italienska modehuset – förvisso med svenskt intresse. Göran Lundström och Anna Carin Lock har chans på en Oscar i kategorin bästa smink och hår för sitt jobb med Jared Letos mask.

Trots avspisningen av Oscarsakademin intar Lady Gaga själv en storsint hållning gentemot sina kollegor. "Till alla nominerade i år, grattis till allt ert hårda arbete, hängivenhet och magi – ni förtjänar alla ett stort erkännande. Ert engagemang under covid, era enorma hjärtan och förmåga att berätta fantastiska historier är en gåva till hela världen under vad som för många är en mycket svår tid. Grattis mina vänner. Bravo!", skriver hon i ett inlägg på Instagram.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons