Annons

"Idol"-Simon: Tror jag hänger löst på fredag

Han förlorade jobbet under pandemin och övertalades att söka till "Idol". Det är ett beslut som Simon Karlsson inte ångrar.
Tv • Publicerad 12 november 2020
Simon Karlsson är en av sex deltagare kvar i "Idol". Pressbild.
Simon Karlsson är en av sex deltagare kvar i "Idol". Pressbild.Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Till vardags jobbar Simon Karlsson, 26, på Arlanda flygplats. När coronapandemin slog till fanns det inte längre någon tjänst att gå till.

– Jag jobbar med att lasta väskor så det var inte direkt behov av mig längre. En producent från "Idol" hörde av sig och övertalade mig att söka. Jag är väldigt glad att han gjorde det, säger han.

Hyllades av juryn

Annons

Förra veckan fick de idoler som hade sökt till programmet med egenskrivna låtar framföra dessa i fredagsfinalen. Simon Karlssons "Crossing waters" hyllades unisont av juryn. Själv är han blygsam när han pratar om framtida musikprojekt.

– Jag har alltid tänkt att jag ska satsa på musiken, men man behöver ju ha en inkomst också. Det är klart att nu har man fått en liten språngbräda, så jag kommer sätta mig ned och skriva när jag är klar med "Idol". Innan har man inte riktigt haft tid eller ork eller pengar, men nu kan man förhoppningsvis få hjälp att spela in, säger han.

Temat för veckans fredagsfinal är duetter samt powerkvinnor och Simon Karlsson ska sjunga tillsammans med souldivan Nadja Holm.

– De delade upp oss och gav oss en låt. Jag hade aldrig hört "Rewrite the stars" innan. Den är från en Zac Efron-rulle (skratt).

TT: Hur skulle du beskriva din och Nadjas relation?

– Jag är glad att jag får köra med Nadja. Vi är kompisar och har kul tillsammans. Nu när vi är så få så blir det mer att man hänger i grupp. Vi har antikroppar nästan allihop, men det är fortfarande så att vi inte umgås på varandras rum.

"Känner mig inte säker"

Hittills har Simon Karlsson aldrig hängt löst under tävlingens gång. Han är dock övertygad om att det kommer att ske på fredag då han framför Miriam Bryants "Blåmärkshårt (Mi amor)"

– Jag känner mig verkligen inte säker och har typ aldrig gjort det. Oavsett hur det går så är jag nöjd och stolt över hela resan. Jag har ju inte hängt löst tidigare, men det kommer jag nog att göra på fredag. Jag älskar låten, men den passar inte mig helt. Jag ska hem och öva och se om jag kan få till någonting.

Simon Karlsson om...

...att det är lika många killar som tjejer kvar i tävlingen:

Det är sjukt najs. Förra veckan så var det fyra tjejer och tre killar. Det är härligt, bort med snubbarna!

Simon Karlsson om...

...vem som vinner "Idol" 2020:

Jag vill att Nova ska vinna, men jag tror att det blir Caspar eller Nadja. Caspar har blivit ett fenomen som det är svårt att slå, men det skulle vara kul om Nova vann. Fast jag vill ju egentligen att de andra ska vinna också.

Simon Karlsson om...

Nadja Holm "It’s raining men" – The Weather Girls

Simon Karlsson "Blåmärkshårt (Mi amor)" – Miriam Bryant

Nova Luther "River" – Bishop Briggs

Caspar Camitz "Killing me softly" – Roberta Flack

Paulina Pancenkov "Nobody’s perfect" – Jessie J

Herman Silow "La vie en rose" – Edith Piaf

Duetter:

Nadja Holm och Simon Karlsson "Rewrite the stars" – James Arthur & Anne-Marie

Herman Silow och Paulina Pancenkov "If the world was ending" – JP Saxe & Julia Michaels

Caspar Camitz och Nova Luther "I knew you were waiting (for me)" – George Michael & Aretha Franklin

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons