Annons

Hyllad julkalender gick hem hos publiken

Tv • Publicerad 2 december 2020
Gänget från julkalendern "Mirakel": Sarah Rhodin, Johan Glans, Babben Larsson, Joel Adolfsson, Bibi Lenhoff och Joel Adolfsson.
Gänget från julkalendern "Mirakel": Sarah Rhodin, Johan Glans, Babben Larsson, Joel Adolfsson, Bibi Lenhoff och Joel Adolfsson.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Årets julkalender "Mirakel" har mötts av lovord från recensenter. Och efter första avsnittet står det klart att tv-publiken har strömmat till.

Tittarsiffrorna från MMS visar att det var 2,083 miljoner som såg de två sändningarna av det första avsnittet den 1 december. Förra året hade motsvarande sändningar 1,960 miljoner tittare.

Annons

Även på SVT Play har serien gått varm, med en femprocentig ökning av tittandet jämfört med förra årets "Panik i tomteverkstan". Hittills har nästan 811 000 sett Johan Glans, Babben Larsson och resten av gänget på Play-tjänsten.

"Vi är omtumlade och ödmjukt glada! Årets julkalender har överlag mötts av hyllningar från recensenter, men det är vad publiken tycker som betyder allra mest. I år finns de nog ett större behov av en gemensam kontext och att fly verkligheten in i fiktiva världar. Det känns väldigt roligt att vi kunnat möta det behovet med ett varmt och inkluderande innehåll som publiken uppenbarligen har uppskattat", säger Johanna Gårdare, programchef SVT Barn, i en kommentar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons