Annons

Hyllad bok om svarta kvinnor blir tv-serie

Tv • Publicerad 1 juli 2021
Skådespelaren Gabrielle Union har köpt tv-rättigheterna till boken "The sisters are alright". Arkivbild.
Skådespelaren Gabrielle Union har köpt tv-rättigheterna till boken "The sisters are alright". Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Den amerikanska författaren Tamara Winfrey-Harris omhuldade bok "The sisters are alright" är på väg att bli tv-serie. Skådespelaren och producenten Gabrielle Union ("Änglarnas stad") har köpt rättigheterna till boken, skriver Deadline.

Boken, som inte har någon svensk översättning än, gavs ut 2015 och fick ett varmt mottagande av litteraturkritikerna. Bland annat skrev The Washington Post att Harris "spräckte myten om den svarta kvinnan i USA".

Den kommande tv-serien tar avstamp i bokens diskurs och ska kretsa kring tre barndomsvänner vars tillvaro hamnar på ända när de bestämmer sig för att medverka i den fiktiva realityserien "Sistas in the city".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons