Annons

Hotellet från "Sällskapsresan" kan slå igen

Film • Publicerad 1 november 2020
Lasse Åberg spelade huvudrollen i den svenska filmklassikern "Sällskapsresan". Arkivbild.
Lasse Åberg spelade huvudrollen i den svenska filmklassikern "Sällskapsresan". Arkivbild.Foto: Nora Lorek / TT

Hotellet i den fiktiva orten Nueva Estocolmo, där Lasse Åberg och Jon Skolmen huserade för 40 år sedan i den svenska filmklassikern "Sällskapsresan", är i desperat behov av nya gäster, skriver Aftonbladet.

Hotell Australia hyr numera ut lägenheter för långtidsboende, men på grund av coronapandemin finns det knappt några några gäster att hyra ut till.

Annons

– Om det fortsätter så som det varit hittills tror jag inte vi kommer överleva, säger receptionisten Fran Quevedo till tidningen.

Hotellet, som i "Sällskapsresan" har namnet Flamenco, har förvisso renoverats, men fans av den svenska filmklassikern skulle fortfarande känna igen sig i de blommande hibiskusbuskarna – och i poolen, där Stig-Helmer och Majsan dansar ringdans under det svenska julfirandet.

Men enligt Fran Quevedo ser det mörkt ut för hotellets framtid under rådande coronakris.

– Vid den här tiden på året brukar vi vara fullbokade. Nu är det bara en femtedel av byggnaden som är i bruk. Vi har kämpat hårt den här sommaren, säger han till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons