Annons

”Hoppsan, Bobo” är starten på en ny mysig pekboksserie

Snöäventyren i ”Hoppsan, Bobo” är inte särskilt nytänkande, men de lekfulla illustrationerna och enkla texterna passar de allra minsta läsarna fint.
Bokrecension • Publicerad 12 februari 2023
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Med ”Hoppsan, Bobo” inleder bilderboksmakaren Maya Jönsson en ny serie för de allra minsta.
Med ”Hoppsan, Bobo” inleder bilderboksmakaren Maya Jönsson en ny serie för de allra minsta.Foto: Stefan Tell
Bilderbok (från 0 år)

Hoppsan, Bobo

Text och bild: Maya Jönsson.

Förlag: Bonnier Carlsen.

”Hoppsan, Bobo” är första boken i en ny serie för de allra minsta av bilderboksmakaren Maya Jönsson, där nästa del ”Aj då, Bobo” kommer redan senare i sommar.

Upplägget känns igen: grafiska illustrationer i starka färger med lustiga djur som huvudpersoner och två ord per uppslag i en enkel berättelse som kan läsas från pärm till pärm, eller bara några sidor här och där, när koncentrationen tryter eller de små vill bläddra själva.

Annons

Figurerna ramas in av tydliga svarta konturer och nyanserna är dämpade – inte skrikiga, bara färgglada. Boken fyller absolut sin funktion för att öva tvåordsmeningar, peka och prata om vad som sker. Däremot kanske de vintriga aktiviteterna inte är de allra mest nytänkande: snölykta, kälke, fika ute, och så vidare.

bild 1/1
Maya Jönsson - ”Hoppsan, Bobo”

Fler nya böcker:

Lisa Marques JagemarkSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons