Annons

Hon får Annalisa Ericsons pris

Musik • Publicerad 13 juli 2023
Jenny Holmgren vinner Sveriges största musikalstipendie 2023.
Jenny Holmgren vinner Sveriges största musikalstipendie 2023.Foto: Per Jahnke

Skådespelaren Jenny Holmgren mottar Annalisa Ericsons stipendium 2023. Utöver äran innehåller stipendiet också 100 000 kronor.

Motiveringen lyder bland annat: "För att hon, helt i Annalisas anda visat prov på iögonfallande och begåvade insatser inom sång, dans och teater".

Annons

Jenny Holmgren debuterade i Wemlandsoperans musikal "Spring awakening" 2008 och kunde ses i TV3-talangjakten "West End Star".

– Det här är en otrolig ära. Jag känner mig överväldigad och väldigt rörd över att ha blivit utvald, säger Jenny Holmgren i ett pressutskick.

Annalisa Ericson (1913-2011) var skådespelare och revyartist som bland annat arbetat med Ingmar Bergman, Nils Poppe och som prisats för filmer som "Kvinnohuset", "Blåjackor" och "Damen i svart". Annalisa Ericsons stipendiestiftelse grundades 2005 med målet att prisa kvinnliga musikalartister.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons