Annons

Hon blir ny ordförande för Klys

Kultur • Publicerad 1 juni 2021
Karin Inde tar över ordförandeskapet efter Marika Lagercrantz. Pressbild.
Karin Inde tar över ordförandeskapet efter Marika Lagercrantz. Pressbild.Foto: 

Karin Inde blir ny ordförande för Klys. Hon valdes enhälligt och tar nu över efter Marika Lagercrantz som lämnar posten efter sex år. Inde, musiker och kompositör, har även tidigare jobbar med kulturpolitiskt arbete och haft styrelseuppdrag i bland annat Musikerförbundet.

"Klys är den organisation som har kommit allra längst när det gäller samarbete i kulturlivet, tycker jag. Det finns ingen viktigare organisation att engagera sig i. Och särskilt nu. Under pandemin har Klys spelat en stor roll", säger Karin Inde i ett pressmeddelande.

Klys, Konstnärliga och litterära yrkesutövares samarbetsnämnd, är en paraplyorganisation för olika riksorganisationer inom kulturområdet, däribland Författarförbundet och Konstnärernas riksorganisation.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons