Annons

Hög lyssning på Fågelsångsnatten

Media • Publicerad 4 juni 2021
Under åtta timmar direktsändes fågelsången i Sveriges Radio. Arkivbild.
Under åtta timmar direktsändes fågelsången i Sveriges Radio. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg

Fågelsångsnatten som sändes under natten och morgonen 29 maj i Sveriges Radio lockade 460 000 lyssnare.

Under åtta timmar fylldes etern med fågelsång när Naturmorgon i P1 direktsände från flera platser i landet. Satsningen gjordes första gången i fjol och lyssningen ökade i år med 20 procent (Sveriges Radio räknar de som lyssnade någon gång under den långa sändningen).

Annons

Mellan klockan 4 och 5 sändes en timmes fågelsång okommenterad.

"Vi känner att vi börjar hitta formen, med längre sjok av fågelsångslyssning. Jag blev själv väldigt berörd, det var som att lyssna på en direktsändning av själva livet. Vi har förstått på reaktionerna att många lyssnare kände likadant", säger Mats Ottosson, programledare för Fågelsångsnatten i ett pressmeddelande.

Under de åtta timmarna hördes bland annat en nattkonsert från rödbenor på Öland, nattsångare i Hjälstaviken samt en småfågelskör med trädgårdssångare och koltrastar i Osaby i Småland. Sändningen gjordes från Abisko, Handölsmyren, Hjälstaviken samt Stenåsabadet. Nu går den att ta del av via podd och ett längre klipp på Sveriges Radios hemsida.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons