Annons

Henrik Schyffert gör serie av omtalad roman

Tv • Publicerad 11 juni 2021
Henrik Schyffert är aktuell med en ny tv-serie på strömningstjänsten Discovery plus. Arkivbild.
Henrik Schyffert är aktuell med en ny tv-serie på strömningstjänsten Discovery plus. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Henrik Schyffert ska göra dramakomedi av romanen "Vi i villa" av Hans Koppel. Originalserien spelas in under hösten 2021 för senare premiär på strömningstjänsten Discovery plus.

Huvudperson är 43-årige Anders, som bor i villa med sin familj. Allt borde vara ok. Men parmiddagarna, renoveringstjatet, semestertjatet och medelklassens förljugenhet står honom upp i halsen. För att lätta på trycket börjar Anders trakassera sina grannar.

Annons

"Jag läste 'Vi i villa' på en turnébuss 2015 och tänkte att det här är jag. Exakt så här komplicerat och jätteenkelt är det att vara jag. Livet är så här mörkt, vidrigt, roligt, varmt och kärleksfullt på samma gång. Sedan dess har jag tänkt att den där boken skulle jag vilja filma. Nu får jag äntligen vara med och göra det", säger Henrik Schyffert i ett pressmeddelande.

FLX ska producera och Tove Eriksen Hillblom är huvudmanusförfattare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons