Annons

Helene Rånlund utsedd till ny chef för SFM

Konst • Publicerad 7 april 2022
Flygvapenmuseum i Linköping är ett av de museer som ingår i Statens försvarshistoriska museer. Arkivbild.
Flygvapenmuseum i Linköping är ett av de museer som ingår i Statens försvarshistoriska museer. Arkivbild.Foto: Göran Billeson/TT

Regeringen utsåg under torsdagen Helene Rånlund till ny chef och överintendent för Statens försvarshistoriska museer.

I ett pressmeddelande på regeringens hemsida säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S):

Annons

”Kunskap om försvarshistoria är viktigt, och god kunskap kan bidra till en demokratisk och hållbar samhällsutveckling. Det är en högst angelägen uppgift, och jag är glad att Helene Rånlund tar sig an uppdraget att leda myndigheten”.

Helene Rånlund har tidigare arbetat i förvaltning, bland annat vid Regeringskansliet, och har erfarenhet av att leda och utveckla organisationer.

I myndigheten Statens försvarshistoriska museer ingår Armémuseum i Stockholm, Flygvapenmuseum i Linköping och Försvarets traditionsnämnd och myndighetens uppgift är att främja kunskapen om det svenska försvaret genom tiderna och försvarets roll i samhällsutvecklingen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons