Annons

Här är Netflix mest strömmade komediserie

Tv • Publicerad 3 maj 2021
"Emily in Paris" var den mest sedda komediserien under 2020 på Netflix. Pressbild.
"Emily in Paris" var den mest sedda komediserien under 2020 på Netflix. Pressbild.Foto: Carole Bethuel/Netflix

Inspelningen är i gång av säsong två av Netflix-serien "Emily in Paris". Samtidigt avslöjar strömningstjänsten att romcom-succén med Lily Collins i huvudrollen var den mest sedda komediserien under förra året.

Serien sågs av 58 miljoner personer under de första 28 dagarna sedan den släpptes den 2 oktober. Allra populärast var dramaserien Bridgerton som sågs av 82 miljoner och fantasyserien "The witcher" som sågs av 76 miljoner samma period, skriver nöjessajten Deadline.

Annons

"Emily in Paris" följer den unga marknadsföraren Emily Cooper som flyttar från Chicago till den franska huvudstaden för att styra upp arbetet på ett pr-företag.

Franska medier sågade första säsongen som ansågs underbygga fördomar och klyschor om fransmän, och Emilys amerikanska syn på Paris har även fått kritik på hemmaplan i USA.

I säsong två kommer huvudpersonen enligt seriens skapare Darren Star att vara mer etablerad i staden och inte bara på tillfälligt besök.

– Hon kommer att ställas inför tuffa val och situationer som utmanar hennes amerikanska perspektiv och livssyn, säger han till Deadline.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons