Annons

Hanna Hedlund hyllar dottern i "Let's dance"

Hanna Hedlund förlorade jobbet på grund av sin gravidmage 2004. Nu hyllar hon dottern i "Let's dance" – och berättar om de komplicerade känslorna före förlossningen.
Tv • Publicerad 2 april 2021
Hanna Hedlund dansar american smooth i veckans "Let's dance".Foto: Claudio Bresciani/TT
Hanna Hedlund slutade näst sist i förra veckans "Let's dance". Nu laddar hon om.Foto: Claudio Bresciani/TT

Förra veckan hamnade Hanna Hedlund näst sist i "Let's dance", men lyckades hålla sig kvar i tävlingen efter en duell mot Janne Josefsson. Den här veckan laddar hon om med sin drömdans, american smooth.

– Jag är uppvuxen med musikalfilmer med Fred Astaire och Ginger Rogers, det var de som gjorde att jag valde att jobba med musikaler, berättar hon.

"Inte trovärdigt"

Annons

Veckans tema i programmet är ett år som har betytt mycket för deltagarna och Hanna Hedlund valde 2004. Då hade hon precis fått en musikalroll där hon spelade en kvinna som skulle vara ung och oskuldsfull – men mitt i spelperioden blev hon gravid.

– Jag visste att jag inte skulle få jobba med en gravidmage, det ser inte trovärdigt ut. Det var mer "du får jobba tills du ser gravid ut", berättar Hanna Hedlund och fortsätter:

– Det blev lite komplicerade känslor, jag fick sluta, inte för att jag var trött eller hade ont i ryggen, utanför att jag såg gravid ut. Känslan i mig blev "jag duger inte, jag får inte var med för att jag är gravid". Då hade jag levt hela mitt liv för att få de här rollerna.

De blandade känslorna varade fram till att dottern föddes.

– Då blev det så tydligt att "det här är den viktigaste rollen". Jag upplevde känslor av lycka och kärlek som tog helt nya dimensioner, säger Hanna Hedlund.

– Och här står jag nu som 46-årig trebarnsmamma och får dansa dansen jag drömde om att få göra. Därför känns den här veckan speciell.

Vågade inte blotta sig

Hanna Hedlund har blivit tillfrågad om att medverka i "Let's dance" flera gånger tidigare, men alltid tackat nej. Dels på grund av att programmet har krockat med andra uppdrag, dels på grund av rädsla. Men den här gången har hon beslutat sig för att satsa.

– Det är någonting jag känner att jag skulle vilja göra, men jag vågar inte för då måste man blotta sig själv ganska rejält. Jag har inte det största självförtroendet när det kommer till vad min kropp kan göra, den här gracen, att röra sig snyggt. Jag är bra på att fuldansa, säger hon.

TT: Vad tror du om dina chanser i tävlingen?

– Det är helt fantastiskt att få dansa vidare, jag tänker inte ens på mina chanser. Man har kommit att tycka om alla så mycket och man vill att alla ska vara kvar. Det är bara att hoppas att folk vill se min resa så länge det går.

Annons

"Let's dance" sänds lördag 20.00 på TV4.

Fakta: Veckans danser i "Let's dance"

1. Anis Don Demina (Katja Luján Engelholm):

tango

Ring: 099-41401

Sms: ANIS till 72400

2. Martin Melin (Maria Zimmerman):

jive

Ring: 099-41402

Sms: MARTIN till 72400

3. Hanna Hedlund (Tobias Wallin):

american smooth

Ring: 099-41403

Sms: HANNA till 72400

4. Suzanne Axell (Tobias Bader):

paso doble

Ring: 099-41404

Sms: SUZANNE till 72400

5. Kristina "Keyyo" Petrushina (Hugo Gustafsson):

vals

Ring: 099-41405

Sms: KEYYO till 72400

6. Filip Lamprecht (Linn Hegdal):

paso doble

Ring: 099-41406

Sms: FILIP till 72400

7. Carola Häggkvist (Tobias Karlsson):

american smooth

Ring: 099-41407

Sms: CAROLA till 72400

8. Michel Tornéus (Jasmine Takács):

Ring: 099-41408

Sms: MICHEL till 72400

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons