Annons

Haddish blir världens snabbaste

Film • Publicerad 4 juni 2021
Tiffany Haddish, här på en bild från i fjol, ska spela Florence Griffith-Joyner.
Tiffany Haddish, här på en bild från i fjol, ska spela Florence Griffith-Joyner.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Tiffany Haddish står redo att snöra på sig löparskorna. Den amerikanska komikern ska nämligen spela sprintstjärnan Florence Griffith-Joyner i en film om världens snabbaste kvinna, skriver Variety.

Griffith-Joyner tog idrottsvärlden med storm 1988 när hon med en för tiden vågad stil flög fram och krossade världsrekorden på 100 meter och 200 meter – rekord som står sig än i dag. Hon avled i en hjärtattack 1998, bara 38 år gammal, och rekorden omgärdas av dopningsrykten.

Annons

Haddish, som även är producent för den nya filmen, säger i ett pressmeddelande att hon vill förmedla "Flo-Jo:s historia som den borde bli berättad". Om det även gäller dopningsryktena återstår att se, en av medproducenterna är Griffith-Joyners förre tränare och änkeman Al Joyner.

Tiffany Haddish syntes senast i komedin "Bad trip" och den produktiva stjärnan kommer att kunna ses i tre andra filmer innan det blir dags för sprinterfilmen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons