Annons

Gratis filmfest för barn och unga

Film • Publicerad 8 februari 2022
Stockholms filmfestival Junior äger rum den 28/3–2/4 i Stockholm och på den digitala plattformen Festival on Demand. Arkivbild.
Stockholms filmfestival Junior äger rum den 28/3–2/4 i Stockholm och på den digitala plattformen Festival on Demand. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Stockholms filmfestival Junior bjuder i vår alla Sveriges skolklasser på gratis film. Festivalen har sedan förra året varit en hybridfestival, dels äger den rum på den digitala plattformen Festival on Demand, dels på biografer i Stockholmsområdet.

I år samlas 30 kvalitetsfilmer från 29 olika länder under temat "Mamma". Årets festival pågår mellan den 28 mars och den 2 april. Förra året nåddes över 50 000 barn och unga från alla delar av Sverige av festivalens filmer – och i år hoppas man nå ännu fler. Festivalen är helt gratis och redan nu kan man boka vilka filmer man vill se.

Årets öppningsfilm är den animerade filmen "Var är Anne Frank", en färgsprakande filmatisering av berättelsen om Anne Frank och hennes dagbok regisserad av prisbelönta Ari Folman. "Var är Anne Frank" kommer att visas fysiskt under Stockholm filmfestival Juniors invigning, måndag den 28 mars på biograf Grand i centrala Stockholm.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons