Annons

"Gräns"-regissörens film kan bli Oscarsbidrag

Film • Publicerad 5 september 2022
Svensk-iranske regissören Ali Abbasis film "Holy spider" kan bli Danmarks Oscarsbidrag. Arkivbild.Foto: Christina Kronér/TT

"Gräns"-regissören Ali Abbasis nya film "Holy spider" har tillsammans med "Resten af livet" och "Du som er i himlen" chans att bli Danmarks Oscarsbidrag.

"Holy spider" är baserad på den sanna historien om seriemördaren Saeed Hanaei som för tjugo år sedan mördade 16 prostituerade i den iranska staden Mashhad.

Annons

Abbasi har tidigare gjort film i Danmark ("Shelley") samt studerat på Den danske filmskole. "Holy spider" är en klar förhandsfavorit bland danska filmkritiker, men vilken film som verkligen blir landets Oscarsbidrag tillkännages först den 27 september.

"Holy spider" är den svensk-iranske regissören och manusförfattarens första film sedan den prisade filmen "Gräns", som 2018 var Sveriges Oscarsbidrag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons