Annons

Göteborgs filmfestival bjuder på hypnotisk bio

Film • Publicerad 1 februari 2022
Hypnotisören Fredrik Praesto värmer upp publiken inför en filmvisning under Göteborgs filmfestival.
Hypnotisören Fredrik Praesto värmer upp publiken inför en filmvisning under Göteborgs filmfestival.Foto: Göteborg Film Festival/Valeriia Altareva/AFP/TT

Besökare på Göteborgs filmfestival som vill bli trollbundna av något annat än vackra bilder kan nu testa något helt nytt: hypnos.

Före tre olika filmvisningar intar en hypnotisör scenen och en snurra syns på filmduken. Sedan får publiken måla upp bilder för sitt inre och ska "försättas i ett hypnosliknande tillstånd" enligt ett pressmeddelande från festivalen.

Annons

Den första visningen blev välbesökt, om än med restriktioner och avstånd mellan besökarna, rapporterar AFP som hade en reporter på plats.

Festivalbesökarna uppgav att de upplevt allt från en djupare koncentration till att vissa sade sig ha försatts i ett "dvalliknande tillstånd".

Ytterligare två hypnos-sessioner är inplanerade under festivalen, 2 och 6 februari.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons