Annons

Gitarrfestivalen klar för start

Musik • Publicerad 11 oktober 2022
Joao Bosco är en av alla de musiker som spelar på gitarrfestivalen i Uppsala. Pressbild.
Joao Bosco är en av alla de musiker som spelar på gitarrfestivalen i Uppsala. Pressbild.Foto: Flora Pimentel/Pressbild/TT

Över 80 musiker från 9 länder sammanstrålar i veckan på Uppsala internationella gitarrfestival, som i år har ett brasilianskt tema. Under festivalen uruppförs verket "Lendas Amazonicas" som hyllar naturen vid Amazonasfloden men också berör klimatfrågan.

Festivalen hålls 13–15 oktober och bland de musiker som medverkar märks Joao Bosco, Marcel Powell (son till Baden Powell) och det unga stjärnskottet Matteo Mancuso från Sicilien.

"Lendas Amazonicas" framförs av gitarrduon Siqueira Lima, i samarbete med Gävle symfoniorkester. Verket är skrivet av Marco Pereira som har inspirerats av folkkulturen i Amazonas och låter ett antal mytologiska väsen komma till tals i musiken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons