Annons

Gal Gadots tweet om Israel upprör

Nöje • Publicerad 13 maj 2021
Gal Gadot mottar kritik för en tweet om Israel. Arkivbild.
Gal Gadot mottar kritik för en tweet om Israel. Arkivbild.Foto: Charles Sykes/AP/TT

En tweet av den israeliska skådespelaren Gal Gadot, känd för sin roll som Wonder Woman, har orsakat upprörda känslor på nätet, skriver New York Post.

I ett inlägg skrev hon om hur hennes "hjärta går sönder" eftersom hennes "land är i krig", med anledning av den senaste utvecklingen mellan Israel och Palestina.

Annons

Gadot skrev bland annat: "Israel förtjänar att vara en fri och trygg nation. Våra grannar förtjänar samma sak. Jag ber för offren och deras familjer. Jag ber för att den här otroliga fiendskapen ska ta slut. Jag ber för att våra ledare ska hitta en lösning så att vi fredligt kan leva sida vid sida".

Medan vissa framhöll att Gadots budskap handlade om fred menade andra att hon var Israels propagandaredskap. "Hon kan inte ens säga ordet Palestina", argumenterade en kvinna. En del hävdade i kommentarer att hon stödde "etnisk rensning", eftersom hon själv hade tjänstgjort i den israeliska armén. Andra påminde om att det är obligatoriskt.

Gal Gadot stängde efter ett tag av kommentarsfunktionen men lät tweeten ligga kvar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons