Annons

Första döva rollfiguren i "Simpsons"

Tv • Publicerad 11 april 2022
För första gången i seriens historia innehåller långköraren "The Simpsons" en döv rollfigur. Arkivbild.
För första gången i seriens historia innehåller långköraren "The Simpsons" en döv rollfigur. Arkivbild.Foto: AP/TT

För första gången i seriens långa historia innehåller "The Simpsons" en döv rollfigur, skriver CNN. I avsnittet "The sound of Bleeding Gums" upptäcker Lisa att hennes älsklingsmusiker, Bleeding Gum Murphy, har en döv son som behöver en operation – och gör allt för att försöka hjälpa honom.

"Det är väldigt svårt att göra något för första gången efter 722 avsnitt, men jag är extremt nöjd med resultatet," säger seriens exekutive producent Al Jean till den amerikanska nyhetssajten.

Annons

Bleeding Gum Murphy dog 1995 i seriens sjätte säsong i avsnittet “Round Springfield" och rösten till hans son Monk görs i det nya avsnittet av John Autry II.

Seriens bekanta rollfigurer använder sig även av teckenspråk i "The sound of Bleeding Gums" – vilket enligt produktionsteamet inte var helt okomplicerat, då de bara har fyra fingrar.

Långköraren "The Simpsons" började sändas för 33 år sedan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons