Annons

Författaren Lucinda Riley har avlidit

Den bästsäljande irländska författaren Lucinda Riley har avlidit. Hon avled på fredagsmorgonen efter att ha lidit av cancer i flera års tid, meddelar hennes anhöriga.
Litteratur • Publicerad 11 juni 2021
Den irländska författaren Lucinda Riley har avlidit. Arkivbild.
Den irländska författaren Lucinda Riley har avlidit. Arkivbild.Foto: Berit Roald/NTB/TT

"Vi inser att detta kommer att komma som en fruktansvärd chock för de flesta människor som inte känner till att Lucinda hade kämpat mot cancer i fyra år", skriver de i ett inlägg som publiceras i författarens sociala medier.

Lucinda Riley skrev bland annat serien "De sju systrarna", där de totalt sju böckerna har sålts i hundratusentals exemplar i svensk översättning. Den sjunde boken, "Den saknade systern", är för närvarande en av de bäst säljande böckerna i Sveriges stora bokhandlar.

Annons

Hennes romaner har översatts till 37 språk, sålts i fler än 30 miljoner exemplar världen över och hon har legat på flera av världens mest välrenommerade tidningars bästsäljarlistor.

"Vi befinner oss i chock just nu, men finner tröst i det arv Lucinda efterlämnar. Lucinda har gett så mycket till sina läsare, skapat ett universum som kommer att leva kvar för all framtid och tagit oss med på resor över hela världen", meddelar Karin Linge Nordh vid Rileys svenska utgivare Bazar Förlag i ett skriftligt utskick.

Lucinda Riley blev 55 år gammal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons