Annons

Förening vill skynda på frågan om skolbibliotek

Bibliotek • Publicerad 8 juli 2023
Svensk biblioteksförenings Helene Öberg vill att regeringen skyndsamt tar beslut om bemannade skolbibliotek. Arkivbild.
Svensk biblioteksförenings Helene Öberg vill att regeringen skyndsamt tar beslut om bemannade skolbibliotek. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Helene Öberg, ordförande för Svensk biblioteksförening, efterfrågar ett skyndsamt beslut från regeringen gällande bemannade skolbibliotek. Det Svensk biblioteksförening vill är att alla skolbibliotek ska vara bemannade med skolbibliotekarier.

I en insändare i Östersunds-Posten skriver Helene Öberg att regeringen bör "ta fram lagförslaget om bemannade skolbibliotek ur byrålådan" när "sommarlovet är slut".

Frågan om bemannade skobibliotek är inte ny. I januari 2023 lämnade bokförlaget Hegas över ett upprop med tusentals underskrifter till skolminister Lotta Edholm (L) med uppmaningen att bemanna skolbiblioteken. Edholm har så sent som i juni sagt att hon är positiv till bemannade skolbibliotek. Samtidigt har skolministern sagt att frågan måste beredas klart innan hon kan säga hur det blir.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons