Annons

Foals keyboardist hoppar av

Musik • Publicerad 22 september 2021
Jack Bevan, Jimmy Smith och Yannis Philippakis fortsätter nu utan Edwin Congreave (längst till vänster). Walter Gervers (längst till höger) har även han slutat i bandet. Arkivbild.
Jack Bevan, Jimmy Smith och Yannis Philippakis fortsätter nu utan Edwin Congreave (längst till vänster). Walter Gervers (längst till höger) har även han slutat i bandet. Arkivbild.Foto: Owen Sweeney/AP/TT

Det brittiska indierockbandet Foals meddelar på sina sociala medier att keyboardisten Edwin Congreave lämnar bandet, skriver NME. Congreave ska plugga ekonomi vid Cambridgeuniversitetet.

Han var en av medlemmarna som varit med från starten 2005.

Annons

"Vi är ledsna att behöva meddela att vi spelat vår sista spelning med Edwin Congreave som medlem i Foals. Efter 15 år av att ha skapat ljuv musik tillsammans har han bestämt sig för att ta av sig sina musikaliska stövlar och fortsätta i en annan riktning i livet", skriver bandet i ett uttalande.

Edwin Congreaves har tidigare sagt i intervjuer att han funderar på att lämna bandet, eftersom han tycker att det känns konstigt att flyga jorden runt på turnéer under pågående klimatkris.

Foals släppte senaste två album 2019, "Everything not saved will be lost", uppdelat på två separata skivor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons