Annons

Filmeliten vill rädda älskat radioprogram

Film • Publicerad 25 juli 2021
Regissören Christopher Nolan ("Tenet", "Dunkirk", "Interstellar" med flera) är en av flera i filmeliten som har skrivit under ett protestbrev för att rädda BBC 4:s filmprogram. Arkivbild.
Regissören Christopher Nolan ("Tenet", "Dunkirk", "Interstellar" med flera) är en av flera i filmeliten som har skrivit under ett protestbrev för att rädda BBC 4:s filmprogram. Arkivbild.Foto: Arthur Mola/AP/TT

Liam Neeson, Benedict Cumberbatch, Rosamund Pike och flera andra kända skådespelare protesterar mot BBC Radio 4:s befarade nedläggning av radioprogrammet "The film programme".

Fler än hundra skådespelare, manusförfattare och regissörer – bland andra Martin Scorsese och Christopher Nolan – har skrivit under ett upprört protestbrev som har publicerats i The Observer. Initiativtagare till protesten är filmskaparen Carol Morley.

Annons

BBC har ännu inte bekräftat att programmet ska läggas ned, men det har källor inom bolaget. Dessutom meddelade BBC tidigare i år att de ska lansera ett nytt och modernare film- och tv-program, vilket man antar kommer att ersätta det 17 år gamla programmet.

Brevskrivarna menar dock att "The film programme" är oersättligt och att det skulle lämna ett "svart hål" efter sig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons