Annons

"Fight club" har fått tillbaka sitt slut

Film • Publicerad 7 februari 2022
"Fight club" med Brad Pitt i en av huvudrollerna har fått tillbaka sitt slut i Kina. Pressbild.
"Fight club" med Brad Pitt i en av huvudrollerna har fått tillbaka sitt slut i Kina. Pressbild.Foto: 20th century fox

Tidigare i år kom nyheten om att den kinesiska strömningstjänsten Tencent Video hade tagit sig vissa friheter med David Finchers film "Fight club" från 1999.

Den kultstämplade filmens slut i vilket huvudperson, spelad av Edward Norton, dödar sitt fantasifoster Tyler Durden, spelad av Brad Pitt, ersattes hos Tencent Video av en svart ruta med text över bilden, där man berättade fortsättningen på historien.

Annons

Kina är känt för sin censur men det märkliga slutet har förbryllat många världen över, bland andra författaren Chuck Palahniuk som skrev romanen som filmen bygger på.

Men nu har "Fight club" alltså fått tillbaka sitt riktiga slut, enligt The Hollywood Reporter och flera andra källor. Vad som låg bakom censuren är fortfarande okänt, likaså varför man nu har valt att återställa slutet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons