GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Festival ville förbjuda vapen – ställdes in

Musik • Publicerad 11 augusti 2022
Cardi B uppträdde på Music Midtown 2019. Nu ställs årets festival in. Arkivbild.
Cardi B uppträdde på Music Midtown 2019. Nu ställs årets festival in. Arkivbild.Foto: Paul R. Giunta/AP/TT

Rätten till att bära vapen på festival är stark i Georgia, USA. Music Midtown, en stor musikfestival i huvudstaden Atlanta, meddelade tidigare i augusti att årets festival inte blir av. Nu uppdagas att ett misslyckat vapenförbud kan vara anledningen till den inställda festivalen, skriver ABC.

Musikfestivalen försökte, enligt lokala nyheter, få igenom ett vapenförbud bland de över tiotusen förväntade besökarna. Men detta gick inte hand i hand med delstatens vapenlagar.

Live Nation eller festivalen har inte gått ut med att vapenlagarna skulle vara orsaken bakom den inställda festivalen, utan skrev på Twitter att det berodde på "Orsaker bortom vår kontroll".

Skottlossningar har förekommit tidigare på amerikanska festivaler. Bland annat i Las Vegas 2017, där över 50 personer dog efter en masskjutning på en countryfestival.

Rättat: I en tidigare version angavs fel plats för masskjutningen 2017.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.