Annons

Färdiginspelad superhjältefilm kan skrotas

"Batgirl"-filmen är inspelad och klar, och har hittills kostat uppemot 100 miljoner dollar. Trots det kanske den aldrig kommer att visas.
Film • Publicerad 3 augusti 2022
Leslie Grace är "Batgirl". Men frågan är om filmen någonsin kommer att släppas.
Leslie Grace är "Batgirl". Men frågan är om filmen någonsin kommer att släppas.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Med “In the Heights”-skådisen Leslie Grace i huvudrollen och “Bad boys for Life”-duon Adil El Arbi och Bilall Fallah vid rodret var förhoppningarna på "Batgirl"-filmen hyfsat höga.

Så pass att man övervägde att den från början tänkta HBO Max-exklusiva filmen skulle gå upp på biograferna.

Olika förklaringar

Annons

Men med ett nytt styre vid strömningsjättens moderbolag Warner Bros Discovery kanske den nu aldrig får se dagens ljus.

Enligt The Wrap och New York Post lutar det i stället åt att filmen helt skrotas, trots en budget på uppskattningsvis mellan 70 och 100 miljoner dollar (upp till en miljard kronor). Enligt båda medierna har filmen tagit emot uselt av fokusgrupper som fått se den.

Hollywoodjätten sägs ha blivit mer försiktig med hur man hanterar superhjältarna i DC Comics, som till skillnad från Marvels filmuniversum – där biosuccéerna radats upp under många år – haft mer blandade framgångar på vita duken.

Kan kopplas till skatt

Variety har pratat med flera branschkännare som tror att en förklaring kan vara skatteteknisk, genom att göra en avskrivning på filmen som blir en kostnad för sammanslagningen mellan Warner Media och Discovery. En nackdel är dock att den i så fall varken kan släppas i någon form eller säljas.

Det skulle vara ett hårt slag för huvudrollsinnehavaren, som i flera intervjuer berättat om rollen.

– Jag kan knappt tro att Batgirl och jag nämns i samma mening. Jag är så tacksam för alla som trott på min potential, sade Leslie Grace till Elle förra året.

Något offentligt uttalande från Warner Bros Discovery har inte kommit om filmen.

Batgirl är vanligtvis polisinspektören Jim Gordons dotter Barbara Gordon, som tar upp manteln i Gotham City och börjar bekämpa skurkar. Den som vill se mer av henne kan i stället se fram emot spelet "Gotham knights" som släpps i höst, där hon är en av fyra spelbara figurer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons