Annons

Fans inbjudna till Sinead O'Connors begravning

Den irländska sångerskan Sinead O'Connor begravs på tisdag. Nu bjuder familjen in fans att delta.
Musik • Publicerad 7 augusti 2023
Sinead O'Connor dog i juli 2023, 56 år gammal. Hennes familj har bjudit in till begravningen på Irland. Fotot är från en intervju i New York 2002. Arkivbild.
Sinead O'Connor dog i juli 2023, 56 år gammal. Hennes familj har bjudit in till begravningen på Irland. Fotot är från en intervju i New York 2002. Arkivbild.Foto: Suzanne Plunkett/AP/TT

O'Connor föddes 1966 och gick bort i juli 2023, 56 år gammal. Dödsbeskedet framkallade starka reaktioner runt om i världen. Artisten var mest känd för låten "Nothing compares to you".

Hennes begravning kommer att hållas i staden Bray i grevskapet Wicklow på Irland, där O'Connor bodde under många år och dit fans uppmuntrats att ta sig för att hylla hennes liv och eftermäle.

Annons

En privat begravningsceremoni kommer också att hållas. En begravningskortege kommer att köra förbi O'Connors hus där hon bodde under 15 år av sitt liv.

I ett uttalande från sångerskans familj uppmanas fans att samlas vid Brays sjösida för en minnesstund.

"Sinead älskade att bo i Bray och människorna där. Med detta vill hennes familj erkänna all kärlek till henne från folket i grevskapet Wicklow och vidare, sedan hon lämnade oss förra veckan för att resa till en annan plats", lyder uttalandet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons