Annons

"Everything everywhere" bästa indiefilm

Film • Publicerad 5 mars 2023
Michelle Yeoh fick det i år könsneutrala priset för bästa skådespelare.
Michelle Yeoh fick det i år könsneutrala priset för bästa skådespelare.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Oscarsfavoriten "Everything everywhere all at once" fortsätter sitt segertåg. Efter att ha blivit storvinnare på Screen Actors Guild (SAG) Awards liksom på Producers Guild Award och Directors Guild Award har filmen nu fått en rad tunga priser även på indiefilmgalan Spirit Awards.

Galan hölls i jättetält på Santa Monica beach i Los Angeles och den belönar filmer som gjorts med låg- eller medelstor budget. "Everything everywhere all at once" tog emot priser i alla sju kategorier där den var nominerad, däribland för bästa långfilm. Michelle Yeoh fick skådespelarpriset för bästa huvudroll.

Annons

– Michelle, du slog en hel hög med män, ropade kollegan och medspelaren Jamie Lee Curtis, sedan galans priser i år för första gången är könsneutrala.

”Everything everywhere all at once” är en science fiction-film där en utmattad kinesisk kvinna ska rädda hela världen genom att utforska parallella verkligheter. Den är nominerad till Oscars i fem olika kategorier.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons