Annons

Ernaux togs bort från strömningstjänster

Litteratur • Publicerad 10 oktober 2022
Några av Annie Ernauxs böcker i svensk översättning
Några av Annie Ernauxs böcker i svensk översättningFoto: Claudio Bresciani/TT

Den som är sugen på att läsa litteraturpristagaren Annie Ernauxs böcker har det inte så lätt. På grund av avtalsförhandlingar har hennes e-böcker försvunnit från de svenska strömningstjänsterna, skriver Svensk Bokhandel.

Samtidigt har de de fysiska böckerna snabbt sålt slut och några ljudböcker är ännu inte inspelade.

Annons

– Vi vill göra ljudboken och då har vi bett om att få omförhandla villkoren med Gallimard, som är Ernauxs franska rättighetsinnehavare, och då behöver vi plocka ned e-böckerna tills vi har ett avtal som gäller för alla digitala format, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts förlagsgrupp, till Svensk Bokhandel.

Ernaux som e-bok finns dock fortfarande tillgänglig som styckköp eftersom de villkoren regleras i ett annat avtal. Tryckta böcker ska finnas tillgängliga i handeln nästa vecka, enligt Norstedts.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons