Annons

"A man called Otto" säljs för rekordsumma

Film • Publicerad 11 februari 2022
Tom Hanks ska göra "En man som heter Ove" i den amerikanska versionen – där huvudpersonen i stället heter Otto.
Tom Hanks ska göra "En man som heter Ove" i den amerikanska versionen – där huvudpersonen i stället heter Otto.Foto: Richard Shotwell

Den amerikanska filmatiseringen av Fredrik Backmans succéroman "En man som heter Ove" med Tom Hanks i huvudrollen har sålts till Sony för en rekordsumma, skriver Deadline. Efter en budgivning med flera företag inblandade betalade Sony en halv miljard kronor för filmen, som i USA kommer att få titeln "A man called Otto".

SF Studios producerar filmen med Fredrik Wikström Nicastro som svensk producent ihop med Tom Hanks fru Rita Wilson, Tom Hanks och Gary Goetzman.

Förutom Tom Hanks syns Mariana Treviño, Rachel Keller och Manuel Garcia-Rulfo i rollerna. Manuset är skrivet av David Magee ("Berättelsen om Pi") och Marc Forster ("Quantum of solace") regisserar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons