Annons

Elton Johns exfru kräver miljonskadestånd

Musik • Publicerad 23 juli 2020
Elton John och Renate Blauel vid bröllopet 1984. Arkivbild.
Elton John och Renate Blauel vid bröllopet 1984. Arkivbild.Foto: AP/TT

Artisten Elton Johns tidigare hustru Renate Blauel vill ha ett skadestånd på 3 miljoner pund, motsvarande 34 miljoner kronor. Orsaken är att hon anser att exmaken har brutit mot klausuler i deras skilsmässoavtal i och med självbiografin "Jag" och succéfilmen "Rocketman".

Blauel hävdar att detaljer som framkommer i boken och filmen orsakat henne psykisk skada, rapporterar BBC.

Annons

Elton Johns försvarsadvokater förnekar dock att några överrenskommelser ska ha brutits och hävdar att Renate Blauel bara omnämns i positiva ordalag i boken. Enligt dokument som lämnats in till rätten gick till och med Elton John med på att ta bort vissa passager i självbiografin innan den publicerades.

Renate Blauel anser dock att boken och filmen, där hon spelas av Celinde Schoenmaker, inte ger en korrekt bild av parets relation.

– Renate är särskilt upprörd över filmen. Hon tycker att filmen framställer deras äktenskap som en bluff, hon bestrider den bilden och anser att det är en falsk och respektlös skildring av deras tid tillsammans, säger hennes advokat Yisrael Hiller till BBC.

Elton John och Renate Blauel var gifta mellan 1984 och 1988. Elton John är i dag gift med David Furnish.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons