Annons

Elton Johns adjö till publiken: "Min livsnerv"

Den 76-årige showmannen och hitmakaren Elton John satte punkt för turnerandet med en konsert på Tele2 arena i Stockholm.
Om stjärnan senare ger fler framträdanden återstår att se.
Musik • Publicerad 9 juli 2023
Elton John uppträder på Tele2 arena i Stockholm.Foto: Caisa Rasmussen/TT
Fans på väg in till Tele2 arena för att se Elton Johns sista konsert på Europaturnén.Foto: Caisa Rasmussen/TT

– Ni vet hur mycket jag älskar att spela live. Det har varit min livsnerv att spela för er och ni har varit helt fantastiska, sade Elton John från scenen, enligt AFP.

Stjärnartisten, kvällen till ära draperad i en strassbeklädd frack tillsammans med ett par karakteristiskt stora glasögon, inledde sitt finalframträdande med megahitten "Bennie and the jets" strax efter klockan 20 på lördagskvällen.

Annons

Konserten varade i över två timmar och den 76-årige britten hann med att spela ytterligare flera av sina största låtar, däribland "Border Song" och "I'm still standing".

Fans från hela världen

Elton John passade även på att säga farväl till sitt band, där vissa har varit med honom i över 40 år.

– Jag vill ge en hyllning till de här musikerna. De är helt fenomenala, vissa av dem har varit med mig väldigt länge. Och de är verkligen bäst, det kan jag säga, de absolut bästa.

Enligt TV4 hade folk från hela världen flugit till Stockholm för att se konserten. Flera fans berättar om starka känslor inför att det kan vara sista gången de ser artisten.

– Vi älskar honom och vi kommer att sakna det här, säger Gregory Culloo från New Jersey, USA, till kanalen.

Lång turné

Lördagskvällens konsert följer på en konsert kvällen före på samma arena i Stockholm, som varade i två och en halv timme. "En rockfest för glada krokodiler", recenserade Aftonbladet fredagens konsert som bland annat bjöd på en kavalkad av artistens mest kända låtar.

Konserterna är de två allra sista på den långa, globala avskedsturnén ”Farewell yellow brick road”, enligt vad Elton John själv deklarerade 2018.

Totalt har avskedsturnén varat i sex år, med en paus under pandemin, under vilka Elton John gett 330 konserter.

Fakta: Elton John

Föddes som Reginald Kenneth Dwight den 25 mars 1947 i Pinner, England. Eftersom han ogillade smeknamnet "Reggie" bestämde han sig för att byta namn i folkbokföringen 1972. Det nya namnet tog han från två av bandkamraterna i hans gamla 60-talsgrupp Bluesology: Elton Dean och John Baldry.

Enligt amerikanska Billboard har Elton Johns skivor sålts i över 300 miljoner exemplar. Sista världsturnén "Farewell yellow brick road" inleddes i september 2018. De två konserterna i Stockholm ställdes in på grund av pandemin och skulle sedan ha ägt rum 2021, men sköts på framtiden sedan artisten fått problem med en höft.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons