Annons

"Elden ring" släpps i januari

Spel • Publicerad 11 juni 2021
Bild ur From Softwares kommande titel "Elden ring", där fantasyförfattaren George RR Martin haft ett finger med i spelet.
Bild ur From Softwares kommande titel "Elden ring", där fantasyförfattaren George RR Martin haft ett finger med i spelet.Foto: Bandai Namco/TT

Fantasyactionrollspelet "Elden ring" har nu fått ett släppdatum, 21 januari 2022.

Titeln utsågs till det mest förväntade spelet på den internationella spelgalan The Game Awards i december i fjol. Att spelets värld har utvecklats i samarbete med fantasyförfattaren George RR Martin har bidragit till hajpen runt spelet.

Annons

En stor variation av vapen, magi och sätt att ta sig an fiender utlovas, liksom en dyster, öppen spelvärld och "unika och skräckinjagande" bossar.

Japanska utvecklaren From Softwares chef Hidetaka Miyazaki har tidigare beskrivit titeln som en naturlig utveckling av "Dark souls", från 2011.

"Elden ring" släpps till Xbox Series X/S/One, Playstation 4/5 och pc via Steam.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons