Annons

Eddie Murphy vill spela funkens gudfader

Film • Publicerad 3 april 2022
George Clinton anses som en av de främsta innovatörerna inom funkmusiken. Nu ska hans liv bli film. Arkivbild.
George Clinton anses som en av de främsta innovatörerna inom funkmusiken. Nu ska hans liv bli film. Arkivbild.Foto: Elizabeth Conley/AP-TT

Funklegendaren George Clintons liv ska bli film och Eddie Murphy lär vara sugen på huvudrollen. Komedistjärnan befinner sig enligt Deadline i tidiga samtal med Amazon om rollen och ska också ska fungera som producent för projektet.

George Clinton var frontfigur i funkgrupperna Parliament och Funkadelic under 1970-talet och hade sedan framgångar som soloartist på 1980-talet. Han brukar allmänt kallas funkens gudfader och räknas tillsammans med James Brown och Sly Stone som de främsta innovatörerna inom genren.

Annons

Filmen ska berätta historien om musikerns blygsamma start på karriären i North Carolina i början av 1940-talet, till bildandet av de banbrytande musikkollektiven som kom att få stort inflytande på artister i hiphop-generationen som Tupac Shakur, Dr Dre , Snoop Dogg, Ice Cube, och Wu-Tang Clan.

Clinton valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 1997 tillsammans med 15 andra medlemmar av Parliament-Funkadelic. 2019 tilldelades de en Grammy lifetime achievement award.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons