GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dramaten visar Godot – på jiddisch

Teater • Publicerad onsdag 09:56
David Mandelbaum och Shane Baker i "Vartn af Godot". Pressbild.
David Mandelbaum och Shane Baker i "Vartn af Godot". Pressbild.
Foto: Cordula Treml/Dramaten

Regissören Moshe Yassurs hyllade uppsättning "Vartn af Godot" ("I väntan på Godot") av Samuel Beckett gästar Dramaten i november. Föreställningen hade premiär på Castillo Theatre i New York 2013 och har därefter återuppförts med delvis ny ensemble och spelat på teaterscener världen över. Shane Baker spelar rollen som Vladimir och är, enligt ett pressmeddelande, den mest uppskattade skådespelaren på jiddisch-scenen i dag.

Det är första gången som Dramaten ger en föreställning på jiddisch.

"Vartn af Godot" spelas den 13-14 november.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.