Annons

Perrelli mot Göteborgsrock i "schlagern"

Charlotte Perrelli har redan vunnit Melodifestivalen två gånger tidigare – kan hon göra ett hattrick i schlager?
För att vinna 2021 års omgång måste hon bland annat besegra fjolårstvåan Dotter och hårdrockarna Lillasyster.
Tv • Publicerad 2 december 2020
Charlotte Perrelli tävlar med låten "Still young" i Melodifestivalen 2021. Arkivbild.
Charlotte Perrelli tävlar med låten "Still young" i Melodifestivalen 2021. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT
Dotter tävlade senast i Melodifestivalen med låten "Bulletproof". Arkivbild.
Dotter tävlade senast i Melodifestivalen med låten "Bulletproof". Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hur stora Charlotte Perrellis vinstchanser är i år vill hon inte spekulera om.

– Jag vet vilka de andra artisterna är, men inte vilka jag ställs inför i min deltävling. Vissa år funkar det att vara en schlagerveteran, andra år funkar det inte alls. Publiken kanske vill ha någonting helt annat, säger hon.

Annons

Har man redan vunnit Melodifestivalen två gånger och Eurovision en, är det inte som att man själv söker till tävlingen, förklarar Charlotte Perrelli. Varje år får hon bidrag skickade till sig av låtskrivare, i år nappade hon när Thomas G:son, Bobby Ljunggren och gänget hörde av sig.

– Tanken fanns faktiskt inte att jag skulle vara med i "schlagern" i år heller, det var enbart för att jag gick i gång på låten, berättar Charlotte Perrelli.

Låten heter "Still young", en upptempolåt med poppiga schlagertoner.

Tillbaka efter förlusten

Det skiljde bara en poäng mellan vinnarna The Mamas och tvåan Dotter förra året. Nu är Johanna Jansson, som hon egentligen heter, tillbaka i tävlingen. Det nya bidraget "Little tot" beskriver hon som en vaggvisa i modern tid, som kritiserar hetsen på sociala medier. Budskapet till barnen är: Ni vill inte bli som vi när ni blir stora.

– Vi är ju väldigt upptagna av oss själva, många bygger upp en fejkad fasad på sociala medier och försöker leva upp till den bilden. Unga i dag har inte upplevt hur det är att vara utan det här, säger Dotter.

I vanliga fall brukar Melodifestivalartisterna släppas under en stor presskonferens, men på grund av pandemin avslöjar SVT en ny artist i timmen, ett jätteprojekt som startade under tisdagen. Dotter och Perrelli får sällskap i tävlingen av bland andra Nathalie Brydolf, Danny Saucedo, Anton Ewald och Frida Green. Även Elisa Lindström, från dansbandet Elisas, ska medverka i tävlingen med låten "Den du är", skriven av Bobby Ljunggren, Ingela Pling Forsman och artisten själv.

"Hittat på dumheter"

Dessutom är hårdrockarna Lillasyster klara för tävlingen med bidraget "Pretender". De blir ett av två Göteborgsbaserade hårdrocksband i Melodifestivalen, eftersom även Mustasch debuterar i tävlingen.

TT: Blir det något slags Göteborgskamp mellan er?

– Jag har precis lagt på luren efter att ha snackat med Ralf (Gyllenhammar) – och det är precis det det kommer att bli. De andra akterna, det är ingen idé att de dyker upp. Nu kommer det att handla om Mustasch och Lillasyster, säger Martin Westerstrand och skrattar.

– Vi har ju känt varandra och spelat tillsammans i 20 år och hittat på så himla mycket dumheter tillsammans. Vi tycker det här är jävligt kul, nu blir det två riktiga hårdrocksband i tävlingen. De andra behöver inte komma, det är Göteborgs-rock-face-off som gäller!

Fakta: De är klara för Melodifestivalen 2021

Danny Saucedo – "Dandi dansa"

Lovad – "Allting är precis likadant"

Kadiatou – "One touch"

Mustasch – "Contagious"

Eva Rydberg & Ewa Roos – "Rena rama ding dong"

Emil Assergård – "Om allting skiter sig"

Tess Merkel – "Good life"

Paul Rey – "The missing piece"

Arvingarna – "Tänker inte alls gå hem"

Dotter – "Little tot"

Elisa Lindström – "Den du är"

Lillasyster – "Pretender"

Frida Green – "The silence"

Charlotte Perrelli – "Still young"

Patrik Jean – "Tears run dry"

Wahl featuring Sami – "90-talet"

Nathalie Brydolf – "Fingerprints"

Anton Ewald – "New religion"

Julia Alfrida (blev uttagen i musiktävlingen "P4 nästa")

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons