Annons

Dokumentären om Estonia får uppföljning

Tv • Publicerad 1 juni 2021
Journalisten Henrik Evertsson skickade en dykrobot till Estonias vrak och blev ställd inför rätta. Han blev dock frikänd. Arkivbild.
Journalisten Henrik Evertsson skickade en dykrobot till Estonias vrak och blev ställd inför rätta. Han blev dock frikänd. Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Den prisbelönade dokumentärserien "Estonia – fyndet som ändrade allt" får en uppföljning meddelar Discovery. Serien avslöjade ett hål i skrovet på fartyget vilket fått den svenska regeringen att besluta om att nya dykningar ska göras. Regeringen har också avsatt 21,5 miljoner kronor extra för detta.

Fortsättningsserien ska handla om det som den ursprungliga serien satte i gång.

Annons

"Vi är mitt uppe i det journalistiska arbetet med att dokumentera det som hänt efter att serien släpptes och kommer att fortsätta följa händelserna kopplade till fallet Estonia, bland annat de dyk som ska genomföras under 2022", säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery Networks Sverige, i ett pressmeddelande.

"Estonia – fyndet som ändrade allt" har bland annat belönats med Stora journalistpriset för årets avslöjande. Men den har också kritiserats av bland andra Jan Guillou och Janne Josefsson för att vara konspirationsteoretisk.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons