Annons

DN-journalist skriver bok om Yasin

Litteratur • Publicerad 8 juli 2021
Artisten Yasins karriär sätts under lupp i journalisten Mohamed Yussufs kommande bok "Nation av poeter". Pressbild.
Artisten Yasins karriär sätts under lupp i journalisten Mohamed Yussufs kommande bok "Nation av poeter". Pressbild.Foto: J Willz

Hiphopartisten Yasin, och somalisk kultur, hamnar i blickfånget i journalisten Mohamed Yussufs kommande bok "Nation av poeter".

Yussuf, till vardags journalist på Dagens Nyheter, berättar för tidningen att hans avsikt är att fördjupa bilden av Yasins karriär:

Annons

– Hans väg till framgång är helt unik och där ingår samtidigt den kriminalitet han varit inblandad i. Den historien vill jag fördjupa. Det kommer också att handla om den spoken word-tradition som är utbredd inom somalisk kultur, och hur den påverkat den svenska hiphopscenen, som i dag består av en stor andel svensksomalier.

Yasin belönades med två priser på årets P3 Guld-gala, i kategorierna årets hiphop/r'n'b och årets artist. Rapparen sitter för närvarande häktad, misstänkt för inblandning i kidnappningen av en annan känd artist.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons