Annons

Dennis Lyxzén på nytt album med Springsteen

Dennis Lyxzén gör låt med Rage Against the Machine-gitarristen Tom Morello. Samtidigt släpper han en ny EP med punkbandet Fake Names.
Musik • Publicerad 6 augusti 2021
Dennis Lyxzén medverkar på Rage Against the Machine-gitarristen Tom Morellos nya soloalbum, tillsammans med Bruce Springsteen och Eddie Vedder. Arkivbild.
Dennis Lyxzén medverkar på Rage Against the Machine-gitarristen Tom Morellos nya soloalbum, tillsammans med Bruce Springsteen och Eddie Vedder. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Tom Morello släpper soloalbumet "The Atlas underground fire" den 15 augusti, skriver Rolling Stone.

På albumet medverkar flera musikgiganter, däribland Bruce Springsteen och Eddie Vedder från Pearl Jam, som tillsammans gör en version av AC/DC:s “Highway to hell”, vilken släpps som första singel.

Annons

Även Dennis Lyxzén, sångare i Refused, INVSN och Fake Names, medverkar på en av albumets 12 låtar – "Save our souls".

Tidigare i veckan delade Dennis Lyxzén ett Twitterinlägg av Tom Morello där han länkade till det kommande projektet, tillsammans med texten "I morgon"·

Samtidigt är Dennis Lyxzén också aktuell med en ny EP med superpunkbandet Fake Names, skriver Brooklyn Vegan. Den följer upp bandets debutalbum från 2020 och innehåller tre låtar.

Lyxzén lyfter fram låten "Running", som han säger handlar om "kärleken till musiken och att leva sitt liv på marginalen av popkulturen och göra den till sin egen".

– När man växer upp som en rastlös själ och en outsider var det få saker som definierade och räddade mig så mycket som musiken gjorde. Speciellt punk och hardcore, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons