Annons

"Den riktiga solen" får Barnradions bokpris

Litteratur • Publicerad 7 november 2021
Peimaneh Mollazehi, mottagare av barnradions bokpris 2021. Pressbild.
Peimaneh Mollazehi, mottagare av barnradions bokpris 2021. Pressbild.Foto: Björn Dalin

Peimaneh Mollazehis "Den riktiga solen" har utsetts till årets bästa svenska bok för 9– 12 åringar. Det avslöjades i finalprogrammet i P4 av Barnradions bokprisjury, som består av sjätteklassare från Tunaskolan utanför Stockholm.

"Vilken ära att min bok har vunnit barnens pris. Det Barnradion gör för att öka läslusten hos barn och unga är otroligt viktigt och därför är det här priset så betydelsefullt för mig. För mig är läsning något heligt och att läsa böcker har räddat mitt liv många gånger", säger Peimaneh Mollazehi i ett pressmeddelande.

Annons

Boken handlar om Salman som längtar efter sin första solsemesterresa till Spanien med familjen. Men när Salmans faster i Iran hamnar i knipa måste familjen i stället åka dit och hjälpa till. Det blir första gången Salman besöker föräldrarnas hemland.

Juryns motivering lyder bland annat: "I den här boken blir vänskap den största styrkan för att lösa alla spännande problem som uppstår när de kämpar för en rättvisare värld för alla."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons