GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De tolkar Hellströms hit på nytt

Hiphopduon Aden och Asme från Hammarkullen Göteborg tolkar Håkan Hellströms stora hit "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Arkivbild.
Hiphopduon Aden och Asme från Hammarkullen Göteborg tolkar Håkan Hellströms stora hit "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT

Efter ett längre uppehåll samarbetar Hammarkullen-duon Aden och Asme på nytt – och tolkar Håkan Hellströms klassiker "Känn ingen sorg för mig Göteborg", som först släpptes 2000.

För Aden och Asme handlar det om att två olika världar och generationer möts i en låt samt att få spegla Göteborg från olika infallsvinklar.

"När originallåten släpptes var vi fyra år gamla och 20 år senare står vi här till slut med vår version av en av Sveriges mest folkkära artister", säger Asme i ett pressmeddelande.

Aden x Asme är en prisbelönt duo som bland att utnämnts till ”Årets grupp” på P3 Guld 2020 och ”Årets hiphop soul” på Manifestgalan 2020. Tidigare har duon samarbetat med världsartisten Stormzy. Duons hyllade kortfilm "12 till 12" har vistats på SVT och har fått en uppföljare på Discovery plus.

Läs mer