Annons

De tilldelas Denniz Pop awards

Musik • Publicerad 10 september 2020
En oljemålning föreställande Denniz Pop. Denniz Pop Awards grundades 2013 till minne av musikproducenten. Arkivbild.
En oljemålning föreställande Denniz Pop. Denniz Pop Awards grundades 2013 till minne av musikproducenten. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Nu står det klart vilka artister och musikskapare som tilldelas Denniz Pop awards.

Musikproducenten Oscar Holter, som tillsammans med Max Martin ligger bakom The Weeknds succéhit "Blinding lights" tilldelas grand prize. Årets MVP-pris, som går till en person som har varit en "ovärderlig del av det svenska musikarvet", tilldelas låtskrivaren och producenten Ola Håkansson, som även har grundat skivbolaget Ten Music.

Annons

Vera Hotsauce är årets rookie i artistkategorin. Hon har under året släppt sitt debutalbum "Hot n saucy". Årets rookie i låtskrivar- och producentkategorin är Elvira Anderfjärd, som tidigare har samarbetat med Tove Lo och som var med och samproducerade Katy Perrys senaste singel "What makes a woman".

Den belgiska artisten Moli tilldelas pris i kategorin årets rookie: international.

Stiftelsen Denniz Pop Awards grundades 2013 till minne av Denniz Pop och för att föra Cheironstudions musikarv vidare. Syftet är att stötta och lyfta lovande talanger inom kommersiell popmusik.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons