Annons

De guidar tv-tittarna under Eurovision

Tv • Publicerad 12 april 2022
Edward af Sillen. Arkivbild.
Edward af Sillen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det blir regissören och manusförfattaren Edward af Sillen som kommenterar sändningarna i SVT när Eurovision Song Contest avgörs i italienska Turin i maj. Bisittande musikexpert är pop- och jazzsångerskan Linnea Henriksson – som ser fram emot uppdraget.

"Jag ser otroligt mycket fram emot att uppleva Eurovision på plats för att både känna och tycka till – det jag annars alltid gör hemifrån. Nu får jag göra det i kommentatorsbåset tillsammans med fina och skarpa Edward och med lyxen att både publiken och Edward äntligen kommer att höra vad jag säger," säger Linnea Henriksson i ett pressmeddelande.

Annons

Även Edward af Sillen ser fram emot uppgiften att guida tittarna under tävlingen.

"Jag har känt Linnea i många år och jag älskar hennes humor, hennes värme och hennes bultande musikhjärta", säger han i pressmeddelandet.

Sverige med Cornelia Jakobs och låten "Hold me closer", tävlar i semifinal 2 som sänds torsdag den 12 maj. Finalen i tävlingen sänds lördag den 14 maj.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons