Annons

De gör läkarrollerna i nya "Riket"

Tv • Publicerad 3 juni 2021
Nikolaj Lie Kaas spelar en passivt aggressiv läkarvikarie i "Riket Exodus". Arkivbild.
Nikolaj Lie Kaas spelar en passivt aggressiv läkarvikarie i "Riket Exodus". Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

Den danske skådespelaren Nikolaj Lie Kaas spelar en passivt aggressiv läkarvikarie i Lars von Triers nya säsong av sjukhusserien "Riket". Lie Kaas, som bland annat kan ses i HBO-serien "Britannia", jobbar därmed med von Trier för första gången sedan "Idioterna" 1998.

Även Lars Mikkelsen medverkar i den nya säsongen. Han ska spela den konfliktskygge administrative överläkaren Pontopidan.

Annons

Nya "Riket Exodus" är en fortsättning på Lars von Triers uppmärksammade serie från 1990-talet då Ernst Hugo Järegård gjorde en av huvudrollerna som den danskhatande överläkaren Stig Helmer.

Den nya serien handlar om hur sömngångaren Karen försöker rädda Rigshospitalet från undergång. Serien produceras av Zentropa och väntas ha premiär på Viaplay under nästa år. Den ska också visas på Danmarks Radio som är medproducent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons