Annons

De gömmer sig bakom maskerna på Subwoolfer

Musik • Publicerad 5 februari 2023
Gaute Ormåsen (höger) och Ben Adams kastade Subwoolfer-maskerna under norska Melodi Grand Prix på lördagen.
Gaute Ormåsen (höger) och Ben Adams kastade Subwoolfer-maskerna under norska Melodi Grand Prix på lördagen.Foto: Rodrigo Freitas/NTB/TT

Vilka som gömmer sig bakom maskerna på den norska gruppen Subwoolfer har hittills inte varit officiellt – förrän nu.

Under lördagens norska Melodi Grand Prix i Trondheim framförde gruppen sin nya låt "Worst kept secret" och passade då också på att avslöja sina identiteter: Ben Adams, 41, från det norsk-brittiska pojkbandet A1 och Gaute Ormåsen, 39, musiker och tidigare Idoldeltagare. Det skriver NME.

Annons

Det var dock inte helt otippat att just de två skulle dölja sig bakom maskerna. Redan tidigare har ett flertal musikerkollegor gissat på att det var Ben Adams och Gaute Ormåsen som framförde Norges melodifestivalbidrag "Give that wolf a banana" i Italien. Den norska tidningen VG har tidigare också pekat ut Adams och Ormåsen som personerna bakom maskerna.

"Det här har varit det knäppaste året i våra liv – och att bevara 'den sämst bevarade hemligheten i Norge' har varit en utmaning", säger Ben Adams i en kommentar till NME.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons