Annons

Dansk originalserie om folksägner på Netflix

Nöje • Publicerad 6 oktober 2020
"Nissar" är en ny dansk serie som precis har börjat spelas in utanför Köpenhamn. Pressbild.
"Nissar" är en ny dansk serie som precis har börjat spelas in utanför Köpenhamn. Pressbild.Foto: Henrik Ohsten

Skaparna bakom serien "The rain" kommer nu med en ny originalserie på Netflix: om folksägner och myter. Inspelningen av "Nissar" har precis påbörjats utanför Köpenhamn, med bland andra Ann Eleonora Jørgensen, Rasmus Hammerich och Peder Thomas Pedersen i rollerna.

"'Nissar' är en skräckserie som utspelar sig i juletid och utforskar frågan 'Vad skulle hända om Nissar var verkliga och farliga?’", säger Peter Bose, vd och producent på Miso Film i ett pressmeddelande.

Annons

Serien skildrar en familj som i hopp om att hitta tillbaka till varandra reser till en avlägsen ö i den danska skärgården över jul. Men snart upptäcker de att ön är kontrollerad av medlemmar ur ett religiöst samhälle, som lever tillsammans med "nissar" – de varelser som inspirerat folksägnerna. När flickan i familjen råkar ta hem en nisse, rubbas balansen på ön.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons