Annons

Daði Freyr ger upp – spelar "Ja ja ding dong"

Musik • Publicerad 7 augusti 2020
Daði Freyr skulle ha tävlat för Island i Eurovision i år. Pressbild.
Daði Freyr skulle ha tävlat för Island i Eurovision i år. Pressbild.Foto: Mummi Lú/Eurovision.tv

"Vill ni höra en Eurovision-låt?"

"Nej! Spela 'Ja ja ding dong'!"

Annons

Det är tydligen inte bara den fiktiva isländska duon Fire Saga i Netflix-filmen "Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga" som får det bemötandet av publiken. Daði Freyr, som skulle ha representerat Island i tävlingen i år, har också överösts av "Ja ja ding dong"-krav den senaste tiden.

Nu ger Daði Freyr upp – på fredagen laddade han upp en video på Youtube där han gör en synthpopversion av den skojfriska sången.

– Det här är den första och sista gången jag spelar den här låten, säger han i videon.

Daði Freyr och hans "I think about things" var en av favoriterna inför årets upplaga av Eurovision Song Contest. Tävlingen ställdes dock in men det isländska bidraget fick i alla fall flest röster i SVT:s specialprogram "Sveriges 12:a".

"Ja ja ding dong" är en av hitlåtarna i "Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga" som framförs av Molly Sandén. Den svenska artisten lånar ut sin sångröst till Rachel McAdams, som spelar den kvinnliga huvudrollen i filmen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons