Annons

Då kommer fortsättning på Estoniadokumentären

Tv • Publicerad 10 juni 2022
Journalisten Henrik Evertsson. Arkivbild.
Journalisten Henrik Evertsson. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den 19 juni – då kommer uppföljaren på den omtalade dokumentären "Estonia – fyndet som ändrade allt", meddelar tv-bolaget Discovery.

Uppföljningen handlar bland annat om de nya undersökningarna av Estonias vrak.

Annons

"I två nya delar följer vi det offentliga samtalet och regeringens svar i efterdyningarna av dokumentären, återbesöker nyckelpersoner, möter nya källor och följer undersökningarna som har genomförs", säger upphovsmannen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

Det var för två år sedan som dokumentärserien avslöjade ett hål i skrovet på Estonia, vilket fick regeringen att besluta om nya dykningar, och Evertsson belönades med Stora journalistpriset.

Från annat håll beskylldes han för att sprida lögner och konspirationsteorier och han utsågs till årets förvillare av föreningen Vetenskap och Folkbildning. Filmproduktionens dykningar vid vraket föranledde också ett åtal mot Evertsson för brott mot griftefrid.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons