Annons

Då återinvigs Göteborgs stadsteater

Kultur • Publicerad 11 maj 2021
Göteborgs stadsteater öppnar igen. Arkivbild.
Göteborgs stadsteater öppnar igen. Arkivbild.Foto: Erik Svensson/TT

Efter ett år av både uppskjutna premiärer på grund av corona och ombyggnationer öppnar Göteborgs Stadsteater åter för publiken. Den 18 september slår teaterhuset upp dörrarna med tre premiärer: Lagerlöfs "Kejsarn av Portugallien" i regi av Pontus Stenshäll, Becketts "Slutspel" i regi av Ronnie Hallgren och Shakespeares "Stormen" i konstkollektivet KonstAB:s tappning.

Det blir också "Idlaflickorna", regisserad av Mellika Melouani Melani, och det klassiska dramat "Mordet på Marat" av Peter Weiss, i regi av polske Jan Klata.

"Vi visar att vi värnar traditionen och går i bräschen för det nya, och det gör vi på vår nyrenoverade, nu ännu mer fantastiska teater, säger Pontus Stenshäll, konstnärlig ledare för Göteborgs Stadsteater, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons